11/24 iulie – 19 iulie/1 august 1917 – Bătălia de la Mărăşti, prima victorie din istoria aramatei române moderne

La Batalia de la Marasti a fost un eveniment important din Primul Razboi Mondial, care a avut loc intre 11/24 iulie 1917 și 19 iulie/1 august 1917 in Romania.

batalia de la marasti

Acesta a fost un conflict intre armata romana si armata germana, care a avut loc pe frontul din nordul Moldovei. Germanii au lansat o ofensiva puternica impotriva fortelor romane, in incercarea de a ocupa tara si de a-si consolidata pozitia in regiune.

Armata romana, insa, a opus o rezistenta puternica, reusind sa respinga mai multe asalturi ale inamicului. In cele trei zile de lupta, soldatii romani au aratat curaj si determinare, reusind sa tina piept fortelor superioare ale germanilor.

Desfășurarea acțiunilor militare

Batalia de la Marasti a fost una dintre cele mai sangeroase lupte din Primul Razboi Mondial, cu pierderi insemnate de ambele parti. Armata romana a pierdut aproximativ 8.000 de soldati, in timp ce pierderile germane au fost estimate la aproximativ 10.000 de soldati.

Desi armata romana nu a putut sa obtina o victorie clara, batalia de la Marasti a avut un impact important asupra moralului si determinarii soldatilor romani. Acestia au aratat ca pot lupta cu curaj impotriva inamicilor si ca pot tine piept fortelor superioare, contribuind la un sentiment de nationalism si unitate nationala.

In concluzie, Batalia de la Marasti este un moment important din istoria Romaniei, care a aratat curajul si determinarea soldatilor romani in lupta impotriva inamicilor si care a contribuit la consolidarea identitatii nationale.

Citeşte şi despre Participarea României in Primul Război Mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *